vineri, 11 septembrie 2009

Farse (ne)reusite

Ultimele zile de vacanta...In astfel de perioade, stau si ma gandesc la anii de scoala care au trecut, si la ultimul, in cazul meu, care e pe cale sa inceapa.Mi-am amintit de vremea cand eu eram clasa aV-a, iar fratello era a VIII-a. Amandoi ivatam dupa amiaza, asa ca plecam impreuna de-acasa (desi lui nu prea-i convenea sa vina in fiecare zi la scoala cu sora mai mica dupa el).
Partea cea mai distractiva de-atunci era masa de pranz, pe care o pregateam, bineinteles, tot impreuna. Mama, desigur ca ne lasa mancare gatita cu o zi inainte in frigider, dar noi, de cele mai multe ori, ne gateam singuri...exact, cartofi prajiti :D Nu stiu cum facea fratello, dar tot timpul ii prajea ca la fast food, asa ca eu curatam cartofii, iar el ii taia si-i prajea (era o perioada in care tot mie imi revenea sarcina taiatului, dar monsieur le chef s-a luat de mine cum ca tai feliile inegale ca grosime...n-am zis nimic, logic, aveam mai putine de facut).

Toate bune si frumoase, pana cand ajungem la etapa ce anume bem la masa. Raspunsul e simplu: nimic nu era mai potrivit decat o sticla de cola, bineinteles, rece.
Si uite, de-aici pornesc toate necazurile mele. Ma duc la magazin , cumpar sucul, si imi vine geniala idee de a agita sticla inainte, si de a-l lasa pe fratello s-o desfaca. Zis si facut. Iau sticla de la frigider, o agit (fara sa vada el, se subintelege) si il rog sa o desfaca, in timp ce eu ma duc la baie sa ma spal pe maini. Am intarziat suficient de mult incat sa-i treaca furia de moment, si ma asteptam sa-l vad cu tricoul leoarca.
N-a fost nici pe departe asa. Sticla era inca pe masa, nedesfacuta. Fratello ma roaga pe mine sa o desfac, pentru ca el era murdar pe maini de ulei de pe tigaie. Bun...ma gandeam sa las farsa pe alta zi, si, considerand ca efectul agitarii sticlei de mai devreme trecuse, desfac sticla buclucasa. In secunda urmatoare, jumatate din continutl ei era pe tricoul meu, iar fratello se tinea de burta si radea cu gura pana la urechi. Fara sa stie ce aveam eu de gand( niciodata nu i-am zis, ar fi ras de trei ori mai mult daca ar fi stiut ce teapa mi-am luat), mi-a spus ca a agitat sticla cu suc in timp ce eu eram la baie...Mda, some big teapa, clar.
Mentionez ca de-atunci asta a devenit ca un hobby pentru el, si de fiecare data cand vede ca sunt foarte putin suspicioasa, repeta din nou figura.




Am postat filmuletul pentru ca mi se pare similar cu patania mea. Plus ca am ras cand l-am vazut mai mult decat a ras fratello de mine.

4 comentarii:

  1. duda, tu nu ai intrat la apa, tu ai intrat la cola:))))
    filmuletul e tare... mi'aduc aminte cand imi spuneai "'iti trimit un link. uita'te!e foarte tare!"
    ce'i drept ai avut ceva de lucru pana m'ai facut sa ma uit:)) dar merita:D stii tu la ce te uiti, duda:D

    RăspundețiȘtergere
  2. Inca mai intru la cola din cand in cand, spre nenorocul meu :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu e prea inspirata tema :) dar e ok :D ai onoarea de a onora o leapsa. Astept raspunsul.

    RăspundețiȘtergere
  4. Leapsa e pasiunea mea, pentru asta traiesc :))

    RăspundețiȘtergere

Adevarul e mult mai folositor pentru cei care il aud, decat pentru cei care il spun!